dot.com-penger

Annonse


Tvilsomme dot.com-ledere

dot.com-pengerInternettvirksomheter har for dårlig tid. De vil raskt videre, og sjekker ikke bakgrunnen når de ansetter nye ledere. Det er påstanden som legges frem i en fersk rapport.

Selskapet Kroll Associates har foretatt en undersøkelse av tilfeldige amerikanske nettbedrifter. Undersøkelsen gjør ikke krav på å være dekkende. Den er laget etter at selskapet Pixelon samlet inn om lag 280 millioner kroner i investeringer. Det viste seg da at grunnleggeren av selskapet var ettersøkt for underslag.

Større fare

Kroll mener at det er fire ganger så stor sannsynlighet for at en nettdirektør har en kriminell bakgrunn, enn en direktør i en tradisjonell bedrift.

Konklusjonen til Kroll er at av de 70 virksomhetene som ble undersøkt, så hadde 39 prosent av direktørene forbindelse med organisert kriminalitet, hadde skjult en konkurs, eller hadde annen kriminell bakgrunn, melder den amerikanske nettavisen Techserver.

Annonse
Tiltrekker tvilsomme

– Det ser ut som det er flere mennesker med problemer i sin bakgrunn i dot.com-bedrifter enn i andre bransjer, noe som hovedsakelig skyldes, at bransjen har det så travelt med å komme videre og få forretningen i drift, sier adm. direktør Ernest Brod i Kroll Associates til det amerikanske magasin The Industry Standard.

Han beskylder dot.com-bedriftene for ikke å foreta vanlige rutinesjekker av ledende medarbeidere.

– Ser en på antall nyheter om svindel i Internettbransjen, så bekrefter de ikke Krolls undersøkelse, skriver danske Computerworld.

Ernest Brod selv sier at undersøkelsen ikke er vitenskapelig, men at den bekrefter hva både han selv og andre har erfart.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse