Playstation 2

Annonse


PlayStation2 ruller mot Norge

Playstation 2Når maskinen slippes i Europa den 24 november, så ventes det også leveringsproblem. Spesielt lanseringsdagen.

Sony har hatt store problem med å levere spillmaskiner til markedet, årsaken er hovedsakelig mangelen på brikker. De har kuttet ned på antall maskiner som slippes ved introduksjonen, både i Europa og i USA.

Kamp på lanseringsdag

– Når det først var meldt at det skulle komme en million maskiner til Europa, og vi nå får vite at antallet kuttes ned til en halv million på den offisielle lanseringsdagen, så sier det seg selv at vi ikke har fått så mange maskiner som vi har ønsket, sies det på Egmont Norge til ITavisen.no.

Egmont vil distribuere spillkonsollet PlayStation 2 i Norge. Deventer to leveranser av maskiner før jul. Sony holder stadig fast at de skal klare å produsere ti millioner Playstation2 før 1. mars.

Annonse
Underholdningsboks i stua

Sonys spillmaskin blir betegnet som et forsøk på å lage en underholdningsmaskin for hele familien. Den spiller både CD’er og DVD-filmer. Den kan knyttes til stereoanlegg hjemme, og har datatilkoblingene USB og Firewire.

Mulighetene for å knyttes til Internett med bredbåndshastighet kommer. Sony er uklare når det gjelder tidspunktet når brukere kan spille mot hverandre over nettet.

Kritikk fra Microsoft

J. Allard, som leder utviklingen av Microsofts konkurrende xBox mener Sony er i ferd med å miste litt fokus.

– Jeg vet ikke om noen ønsker å vurdere innholdet på bankkontoen, redigere video, eller skrive eksamensoppgaver på et spillkonsoll, sier Allard. – Men vi mener at egenskapene for videospill er super-viktig, og en akseptert del av underholdningsbransjen, og vi ønsker å drive med dette, og ikke tekstbehandling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse