Annonse


Advarer mot billige flatskjermer

– Dårlige skjermer med døde piksler og lav innsynsvinkel går først. Slike produkter bør du ikke kjøpe usett, sier Gunnar Solvang hos ViewSonic Nordic. Han er ansvarlig for selskapets forretningsutvikling i Norden.

Kvalitet til 6500 – 8400 kr

– De billigste høykvalitetsskjermene koster mer, sier Solvang og antyder 700-900 dollar (6.500 – 8.400 kroner) for 15-tommere. På grunn av den høye dollarkursen, oppleves disse produktene som rimeligere i USA enn i Norge.

Men også i Norge blir det billigere:

– Våre flatskjermer har falt 10-12 prosent i pris siden januar. De blir nok enda billigere, men du vil neppe oppleve prisras på kvalitetsskjermer, sier Gunnar Solvang.

Annonse
Sviktende PC-salg

– Vi opplevde også et lite prisfall i markedet i fjor sommer, men prisene tok seg relativt hurtig opp igjen. Nå har sviktende PC-salg på nyåret skapt en liten ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Det varer nok ikke lenge, spesielt fordi salget av bærbare PC-er vokser så sterkt.

– Markedet har også »dipet» tidligere, men tok seg raskt opp igjen, sier Gunnar Solvang.

Ny, prisgunstig 17,4-tommer

ViewSonic lanserer i disse dager den 17,4-tommers skjermen ViewSonic VG175 til under 19.500 kroner – pluss moms.

VG175 er en lyssterk skjerm med 1280 x 1024 punkters oppløsning. Den er basert på den nye »superklare» MVA-teknologien som er 2-3 ganger raskere enn andre LCD-teknologier.Innsynsvinkelen er hele 160 grader.

Utnytter råmaterialet bedre

– Sammenliknet med vår 18-tommer til 25.000 kr, er dette en meget gunstig pris, sier Solberg.

Årsaken til at den nye 17,4-tommeren er billigere, er en ny produksjonsmetode som utnytter råmaterialene bedre: Glass-substratet som skjermene blir skåret ut av, utnyttes bedre slik at det blir mindre avfall i produksjonen.

Sparer plass på kontoret

Flatskjermer sparer plass på skrivebordet, og muliggjør underarmstøtte for musetrette armer.De største avtakerne av flatskjermer, er skranker, kasser i butikkene og kontorlandskaper.

– Vi ser en klar tendens til at byggherrer vurderer plassbesparende flatskjermer for å få plass til flere kontormedarbeidere i sine nybygg, sier Solvang.

Kjøpte Nokia

For at flatskjermer skal bli like vanlige som bilderørsskjermer, må ikke merprisen overstige 40 og 50 prosent, mener Solvang.

ViewSonic var i fjor verdens femte største flatskjermprodusent. I mars overtok de Nokias skjerm-avdeling:

– Det har betydd mye for oss i Norden, der Nokia er så innarbeidet, sier Gunnar Solvang.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse