Bjørn Brøndbo

Annonse


Microsoft vurderer Linux-utvikling

Bjørn BrøndboMen det store spørsmålet er om noen i dagens Linux-miljø, kan tenke seg å benytte applikasjoner fra tilhengerne av lukket kildekode.

Nå begynner Microsoft høyt å uttale at Linux vil bli en av de store konkurrentene fremover. Tidligere har monopolistene i Microsoft avvist at Linux er å regne som en sterk konkurrent.

Men på analytikerkonferansen Gartner Symposium/ Itxpo i forrige uke, uttalte Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer, at det ikke er umulig at Microsoft i fremtiden vil utvikle sine programvareapplikasjoner for Linux.

Palm og Linux del av .NET-strategi

Som en del av sin .NET-strategi, vurderer Microsoft å tilby sine applikasjoner på andre operativsystem enn Windows. Spesielt påpekte Ballmer at Palm og Linux er aktuelle plattformer å satse på, skriver Vnunet.com.

Annonse


Det er selvsagt en del aber for Gates og hans venner. Ballmer hevder at miljøet rundt Linux er rotete, når det gjelder utviklingsrettigheter, og at miljøet er forvirrende. For at utviklingen av Microsoft-applikasjoner for Linux skal bli en realitet, er det en rekke hindre i veien.

Vnunet.com tolker det slik, at Microsoft er lystne på å tjene penger på åpen kildekode- bevegelsen, og før de setter i gang med utviklingen, må de vite hvordan de kan håve inn penger på dette.

MS programvare stadig dyrere

Visepresident i Gartner, Tom Austin, konfronterte Ballmer med at en stadig høyere prosentandel av PC-kostnadene består av programvareutgifter.

Austin påpekte at på de siste fem årene, har brukerne brukt 300 prosent mer på programvare fra Microsoft. Ballmer avviste at dette har noe å gjøre med selskapets lisenspolitikk.

Antakelsene til Ballmer er at Sun, Oracle, AOL og Linux-fenomenet, vil bli selskapets sterkeste konkurrenter de neste årene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse