Annonse


Lite vits med 6210 hos Netcom

Uten HSCSD er det lite som skiller Nokia 6210 fra langt rimeligere konkurrenter. Du kan selvfølgelig argumentere for at den har mye minne, Ir-port og innbygget antenne. Men like vel blir det som å gå på slalåmski i Nordmarka. Det går ikke raskere så lenge løypene ikke er tilpasset utstyret.

Telenor Mobil har øket hastigheten på overføring av data ved å innføre tjenesten HSCSD I dag overføres data med en hastighet på 9,6 Kbps – begge veier, mens HSCSD gjør det mulig å motta data med 28,8 Kbps og sende data med 9,6 Kbps via Nokia 6210.

”Jeg er ikke så overbevist om at det er lurt å hoppe på HSCSD, fordi det må utvikles mobiltelefoner og tjenester som gjør det attraktiv også for bedriftskunder”, sa daværende adm. direktør Terje Christoffersen i NetCom i mai i fjor.

Nå forventer vi at de første GPRS-nettene vil være åpnet i løpet av nær fremtid, og det er liten grunn til å tro at Netcom vil endre strategi i denne situasjonen.

Jeg har en viss medfølelse med Netcomkunder som sliter med å få fart på sin Nokia 6210. At heller ikke Ericssons topptelefon R380 virker på datasamband i Netcoms nett gjør ikke bildet mye bedre. Men dette er i det minste et problem Netcom har tatt mål av seg til å løse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse