Annonse


– Java vil erstatte wap

Wap (Wireless Application Protocol) vil bli erstattet av Java-teknologi når raskere mobildatatjenester blir tilgjengelige. For tidene er wap bare et taktisk valg.

Det hevdet forskningsdirektør Nick Jones i Gartner Group under et symposium nylig. Men Jones sa samtidig at wap kommer til å være fellesnevneren for mobile Internett-tjenester, melder nettstedet allnetdevices.com

– Wap nødvendig

Men andre profeter har ikke vært helt enige med Jones.

Tidligere har adm. direktør i Wap Forum, Scott Goldman, uttalt at wap vil være en del av neste generasjon mobilnett – UMTS (3G).

Annonse
– Vi ønsker 3G velkommen, men ikke alle vil være i stand til å bruke all den båndbredden. Den vil bli delt opp mellom brukerne, og du trenger wap for å gjøre det meste ut av den, sier Scott Goldman.

– Java mer anvendelig

Nick Jones på sin side mener at Java vil sette wap til side fordi førstnevnte teknologi er overlegen anvendelighet når det blant annet gjelder kart, terminaluavhengighet og ikke minst – bedre spillmuligheter.

– Waps største synd er at det er kjedelig, postulerte Jones under symposiet.

Han siktet til dagens begrensede grafikkmuligheter, sikkerhetssvakheter og mangelen på utviklingsverktøy. Jones fryktet også for en fragmentering av standarden etter hvert som wap-leser-krigen mellom phone.com og Nokia øker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse