Bil

Annonse


Snart ringer forhjulet

BilSnakkende biler blir nok ikke dagligdagse, men går det som den finsk dekkfabrikanten Nokian ønsker, så vil dekkene si fra når de er slitt, når det er fare for vannplaning, eller kanskje til og med si fra om bilen blir stjålet.

Det er den finske dekkfabrikanten Nokian Tires, som nå går i gang med å få Bluetooth-teknologi inn i bilen. De er nå på jakt etter nye samarbeidspartnere. De mener de kan levere et system som overvåker dekktrykk og temperatur på lastebiler og sportsbiler allerede til neste år, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ingen ekstra installering av utstyr er nødvendig, melder dekkfabrikanten. Det holder med at føreren av bilen har en mobiltelefon, som er utstyrt med Bluetooth. I dekkene er det lagt inn en databrikke.

Nokian har fått med seg ikke ukjente Nokia, og U.S.Flextronics for å utvikle teknologien for såkalt smarte dekk. Det amerikanske selskapet utvikler blant annet personsøkere, datamaskiner og mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse