Annonse


Her er feilene på Nokia 6210

Vi ba om tilbakemeldinger på hvordan leserne har opplevd sin Nokia 6210. Responsen uteble ikke, og er faringene er delte. Omtrent halvparten forteller at de aldri har hatt problemer med telefonen.

En del av innsenderne klager på dårlig batterikapasitet, og andre har funnet bugs vi ikke har beskrevet. Dessuten er det noen som mener de har løsningen på problemet med at telefonen avviser samtaler på egenhånd.

Her har vi samlet noen av tilbakemeldingene:

Fornøyd

Hei Har ikke merket noe!Jeg har hatt 6210 i ca 4 uker og er meget fornøyd. Gir tilbakemelding hvis det viser seg.

Annonse
For dårlig

Godt å høre at det ikke bare er min det er noe galt med. Det var min far som gjorde meg oppmerksom på dette problemet da han har måttet ringe meg opp igjen flere ganger. En annen problematikk er batteritid/standbytid som jeg mener er kraftig oppskrytt og som ikke er i nærheten av hva 6110 og 6150 kunne skilte med.

Jeg har hatt Nokia telefoner siden 1995 og det er først i de senere år, dvs fra 3210 (som jeg måtte oppgradere 3 ganger før den fungerte tilfredsstillende)at jeg har en følelse av at Nokia slipper sine nye telefoner litt for tidlig med det resultat at de første kjøperne som betaler mest også fungerer som beta-testere for Nokia’s software.

Dette er for dårlig synes jeg! Stå på og lag litt trøbbel for Nokia på dette, da det er for dårlig! Takker forøvrig for et meget bra nettsted!

Føler presset?

Leste med interesse din artikkel om problemer med at samtaler med 6210 blirbrutt. Jeg har opplevd noe av det samme. Bærer normalt 6210 i en lærveskesom er tredd inn på beltet, slik at telefonen ligger – med tastaturetinnover for å beskytte dette. Når noen ringer opplever jeg ofte at samtalener brutt idet jeg har tatt opp telefonen og er klar til å svare.

Min teorier; Når jeg stikker fingeren ned i lærveska øver jeg press på telefonensbakside. På motsatt side er knappen “Navn” og knappen for “avvis samtale” /”avslutt samtale” plassert. Det kan tenkes at presset på telefonenes bakside er såpass hardt at for eksempel knappen “Avvis samtale” blir aktivert. Samtalen jeg oppfatter blir brutt finner jeg alltid igjen i anropsloggen under “Mottatte anrop”.

Jeg finner situasjonen svært irriterende da lærveska er standard tilbehør. For øvrig er funksjonen “tastlås” aktivert og funksjonen “Valgfri svartast” er slått av. Er dette sammenfallende med dine erfaringer?

SMS: ingen adgang

Hi!

Etter å ha lest om deres telefon, så kom jeg på å tenke på en annen feil jeg fikk. Vil bare si med det samme at jeg ikke har opplevd (tenkt over) deres feil. Jeg opplevde at min 6210 sluttet å ta i mot SMS-meldinger… Det vil si, de kom til telefonen, men ble ikke registrert som mottatt. Ved at jeg holdt mobilen ved en høytaler så hørte jeg at meldingene kom, men fikk ikke beskjed om det.

Det nyttet ikke å slå av og på mobilen, feilen var fortsatt der. Da jeg tok av batteriet og satte det på plass ble det bra, men for hvor lenge?

Bugs

Her er to eksempler på at softwaren i 6210 ikke er HELT med:

Hvis en har aktivert ringegrupper og lagt til telefonnr samt aktivert logoen til en av disse til å vises når det ringer til deg vil så vil en ikke høre samtale venter signal hvis det ringer noen til deg i en samtale. Helt klart en bug.

Hvis du velger navn > hurtigvalg > valg (hvis du har lagt til nr på disse) > endre > søk så vil Nokia 6210 fortell deg at valgt minne er tomt selvom du er i telefonminne eller sim-minne. Nok engang en bug.

Når en betaler nærmere 4000 kroner for en mobiltelefon forventer jeg at den skal fungere skikkelig. Dessverre så klarer ikke Nokia å innfri på dette område, samt at batteri/standby tiden på deres nye telefoner er under enhver kritikk. Som svar på Nokia Careline fikk jeg som svar på denne kritikken at (sitat) “så lenge telefonen holder lenger enn 55 timer så holder den det vi lover”.

Stå på med et meget bra nettsted!

Feil?

Den virker! (Har Telenor Primær)

Prototyp med feil?

Jeg leste artikkelen din om Nokia 6210 og problemene med at den “legger på” når man prøver å løfte røret. Jeg jobber på Klart Svar, og har solgt en del av disse telefonene, samt testet den selv. På NetCom sitt nett er det ingen slike problemer, men det kan jo godt tenkes at du/dere har fått en tidlig utgave av telefonen, med litt dårlig software…

Følsom og framstikkende

Jeg opplevde dette ofte, men jeg tror jeg har funnet løsningen. Det som er litt annerledes på denne telefonen enn tidligere modeller er at høyre displaytast stikker mer frem enn tidligere modeller. Under anrop får denne knappen en “avvis” funksjon på lik linje med den røde “legge-på” knappen.

Det som forsterker problemet er det faktum at telefonen ikke har antenne. Jeg bruker liggende veske (det gjør sikkert de andre som har problemet også) og det blir litt “vanskeligere” å få telefonen opp av veska. Det at “avvis”-knappen er så fremstikkende og følsom gjør at man (ihvertfall jeg) kommer borti denne i det jeg fisker telefonen opp av veska……

Jeg går utifra at det er dette som skjer med dere andre også – men andre feil kan jo forekomme. Måten jeg fant ut det på var at jeg gikk i anropsloggen og fikk bekreftet min mistanke. De anropene som ble brutt lå under besvarte anrop – for det gjør anropene som man avviser..!!!!

Nokia burde i neste SW-oppgradering kutte ut denne funksjonen på displayknappen. Det holder jo med -en- avvis-knapp, nemlig den røde som vi alltid har brukt når Svigermor ringer 🙂

Fra trøbbel til trøbbel

Kjøpte den for 3 uker siden etter utallige problemer med8850, ble til slutt byttet(8850), se oppstod det sammeproblemet på den nye og.6210 henger mye om man laster inn mye på den. Softwareproblem skulle jeg nesten med sikkerhet si.

Jeg og!

Jeg har faktisk hatt samme “problemet” som står beskrevet.har opplevd det kanskje en handfull ganger.Jeg har en telefon med software ver 3.01.

Ingen feil her

Hei! Jeg har en Nokia 6210, men jeg har aldri opplevd noen slik feil. Jegbruker Zalto (Telenor). Kan dette kun være feil som forekommer på enkeltetelefoner?

Ny bug?

Heisann,

I løpet av den mnd. jeg har hatt min Nokia 6210, har jeg opplevd det samme prob. (med at den avviser anropet når jeg trykker svartasten) 3-4 ganger. Har for øvrig NetCom abonnement.Har også funnet en bug som jeg (tror jeg…) klarer å fremprovosere. Hele tlf. låser seg etter en viss tastekombinasjon når jeg skriver tekstmeldinger.

3 feil

Heisann!

Jeg kjøpte min Nokia 6210 samme dagen den kom til Norge, og har i alle fall merket 3 bugs hittil.Jeg har Telenor abonnement – Primær.

1. Etter at jeg konfigurerte telefonen for wap første gang (‘wap nokia’ -> 1999), så sluttet jeg å motta sms meldinger. Det gikk fortsatt å sende meldinger. En restart av telefonen virket å fungere som ‘bugfix’.

2. Første gangen jeg skulle besvare en sms melding trykte jeg valg->besvare. Jeg skrev meldingen og valgte å sende denne. Jeg fikk da opp stop-skiltet og en eller annen feilmelding. Prøvde å sende direkte (ikke besvare), og dette funket bra. Prøvde på nytt å besvare en melding, men fikk stopskiltet på nytt. Hvordan jeg kom meg ut av dette er jeg ikke helt sikker på. Mulig det ble ok etter en restart. Har iallefall ikke problemer med dette nå lenger.

3. Helt plutselig sluttet DTMF signalering å fungere på telefonen. Den sendte ikke DTMF signaler, slik at det var vanskelig å navigere i telefonmenyer. Dette ble i orden etter en restart.

Dette er sikkert ting du har hørt om fra før av, men jeg sender deg det allikevel :)Skal si ifra om jeg finner mer feil.

Hvor blir det av feilene, Espen?

Hei!

Jeg har en 6210 med softwareversjon 3.01 (21-08-00) og benytter Netcom’s nett. Jeg har ikke merket problemene beskrevet i din artikkel.

Foreløpig har den fungert helt utmerket, selv om batterilevetiden kanskje er noe i underkant av hva jeg forventet (ca 2,5 døgn). Det skal dog nevnes at jeg snakker 20-30 timer i mnd.

No prob

Ble oppfordret til å skrive en mail til deg og fortelle hvordan min telefon funker.

Jeg har IKKE hatt det problemet med min 6210, slik det beskrives i artikkelen. Men en annen ting irriterer meg etter 14 dagers bruk, er at batterikapasiteten virker elendig…

Kan jeg ha behandlet batteriet feil… hva annet kan være årsaken?Skriv gjerne tilbake..

Greit med NetCom

Hei. jeg sitter å leser om problemer med Nokia 6210, jeg har en Nokia 6210 og har hatt den i ca. 1 mnd. Jeg har aldri vært borti det problemet som du skriver om i den aktuelle artikkelen. Jeg er tilknyttet NetCom, så feilen kan ligge hos Telenor/grensesnittet “telefon” – Telenor.

Heldiggrisen

Hei

Jeg var så heldig å få kjøpt en av de første 6210’ene i Norge. Den har jeg ikke hatt noen problemer med. Jeg har mottatt flere samtaler og ingen problemer!

7110 med samme feil?

Hei!

Leste artikkelen din om feil på Nokia 6210. Jeg har selv 7110 og opplever den sammefeilen som beskrives her, og tre andre jeg kjenner (2 med 7110) og 1 med motorola M6288(?) som også har de samme problemene. Alle har Telenor-abb.Da er det vel naturlig å tro at det er Telenor som har problemer…?

Overrasket

Heisann.

Jeg ble litt overrasket over den artikkelen i om feil på 6210 som jeg leste i dag. Siden artikkelen egentlig inviterer folk til å klage hvis de har problemere tenkte jeg at jeg skulle være motvekt. Jeg kjøpte min 6210 den dagen de kom i salg i Norge, 14. september, og har ennå ikke opplevd dette problemet. Jeg har også Telenor-abonnement.

Håper jeg ikke trenger å oppleve den feilen du beskriver… I det hele tatt synes jeg 6210 er en solid telefon, med få feil.

God som ny

JEG HAR DE SAMME PROBLEMENE MED MIN 6210. DEN VAR OK DA DEN VAR NY

Virker utmerket!

Min nokia 6210 virker helt utmerket. har Telenor. hadde tidligere Nokia 7110 og det var en lettelse å sleppe alle buggene. Har sw versjon: 03.01 på 6210

MIN 6210…

Jeg kjøpte min 6210 lørdag for 3,5 uker siden, og har stort sett vært fornøyd. Bortsett fra;

1 .Etter en stund har det vært som om det var sand nede i tastaturet. Jeg leverte den i butikken, som kunne fortelle meg at det var tappene bak på knappene som kom borti de små hullene som knappe-tappene skal nedi.. (klønete fortalt, men…)… det var visst dette som laget den IRRITERENDE lyden.. plastikklyd.

2. Jeg bruker T9-ordlista, men når jeg skal stave ord “for hånd”, hender det enkelte ganger at når jeg skal legge til noe midt i et ord, fjernes teksten bokstav for bokstav samtidig som markøren flyttes bakover. Når jeg så begynner å skrive igjen, blir de savnede bokstavene plutselig synlige igjen… hmm…

3. Jeg skulle sette mobilen på lading oppe i stua, og måtte først plugge ut laderen nede på mitt rom. Da jeg plugget ut, hengte hele mobilen seg, og jeg måtte sku den av ved hjelp av å fjerne batteriet, etter å ha ventet 3-4 minutter uten respons.

Likte min 6150 mye mer umiddelbart enn denne 6210. Kan noen ganger virke som om 6210 er ett plutselig utslipp fra Nokia på lik linje med diverse Microsoft-programmer – fult av barndomssykdommer.

Mer SMS-problemer

Hei Espen,

jeg har ikke opplevd (dvs. jeg har ikke lagt merke til) det problemet dere beskriver med min nokia 6210 (kjøpt for 1 uke siden), men jeg opplever av og til at sms-meldinger ikke kommer frem til min telefon før leeeenge etter at de er sendt (opptil 8-10 timer).

Hilsen Telenor abonnent.

Rart…

Hei !

Det var rart å lese artikkelen vedr. mulig feil på Nokia 6210. Jeg har også opplevd problemet som beskrevet i artikkelen. Jeg har kun hatt telefonen i 2 uker, og ikke reflektert noe særlig over problemene.Jeg har også abonnement hos Telenor.

Jeg hører gjerne fra dere hvis dere finner ut hva dette kan skyldes.

Som 7110

Heisan

Jeg har opplevd det samme du beskriver med min 6210…..de burde lage en software oppdattering.dette er ganske likt problemet de hadde med 7110 i begynnelsen.

Overgår alt

Jeg har nettopp anskaffet meg en Nokia 6210, og den gikk over all forventning. Jeg har også telenor abbonement. Men jeg har ikke hatt noen problemer med at den legger på når jeg trykker på svar knappen. Hvertfall ikke foreløpig.

Håper det ikke skjer heller.. For det er jo i bunn og grunn en jævla bra telefon.

Plettfri telefon

Jeg har brukt Nokia 6210 i ca 1 måned selv, men har ikke merket noe til atden avslutter samtaler når man trykker på svar-knappen. 6210 er faktisk enav de minst feilfrie telefonene jeg har brukt, uten irriterende bugs osv. Nå har vi solgt endel av disse telefonene også, men jeg har ikke hørt noe om problemet fra kundene våre.

Rosverdig

Fra DK:

Jeg skal da være helt ærlig og sige at jeg kun har ros til overs fortelefonen, der er ingen problemer med den.Jeg har et TeleDanmark abb.

Bølleringing?

Jeg har anskaffet meg Nokia 6210.Jeg er også tilknyttet Telenor sitt nett, men jeg har ikke hatt noen problemer med at samtalen har blitt brutt i det jeg trykker på svarknappen.Før hadde jeg en Motorola, ofte ringte en anonym meg, som la på i det jeg tok telefonen. Noe slikt har ikke skjedd med min nye Nokia.

3 uker uten feil

Leste artikkelen din og ville bare melde om at min 6210 fungerer prikkfritt.Jeg har hatt den nå i snart 3 uker, og har aldri opplevd brudd når jegsvarer. Jeg bruker SITE (som kjører Netcom nett)Vel, lykke til videre.

Et hjertesukk fra en Nokiafan.

En av grunnene til at jeg anskaffet meg denne telefonen var bla. større telefonbok funksjon. Jeg ønsket å lagre flere relevante opplysninger om kontaktene mine, enn jeg gjorde før. Men her ble jeg skuffet. Hvis du lagrer e-post adresse og annen adresse som er litt lang, får du problemer med å lese denne igjen. En må først hente opp menyen hvor dette er lagret (det er greit), men for å lese HELE teksten må en trykke på valg. Deretter bla til redigere tekst, så valg før en kan lese hele teksten. Vær så obs. på IKKE å trykke “tilbake” når du skal tilbake, men OK. Hvis ikke begynner du å slette teksten du har lagt inn. Med andre ord en uhyre tungvindt måte å lese den teksten du har lagt inn.

Nokia må da kunne ha lagt inn enten mye mindre tekst på adresser, eller gitt oss muligheten for å bla når vi er i menyen hvor adressene er lagret. Prøv selv så får du se.

Keep’em coming…

Dette var noen av tilbakemeldingene vi fikk. Takk til alle som skrev til oss!

Har du erfaringer som ikke er beskrevet her? Da må du gjerne ta kontakt med [email protected].

Debatten går også heftig på ITavisens mobilprat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse