Annonse


Sega-spill på mobil

Spillgiganten forhandler med to europeiske mobiltelefon-selskaper for å bringe selskapets spill over på mobiltelefonen.

Sega håper å lande begge avtalene før nyttår, men nekter å opplyse om hvem de forhandler med, skriver Financial Times.

Den tidligere så suksessrike japanske spillprodusenten sliter med å lykkes med sin spillkonsoll Dreamcast, og møter ytterligere konkurranse når Sonys etterlengtede PlayStation 2 snart lanseres i Europa og USA.

Mobil-flørt

Selskapets flørt med mobilselskapene kan dermed være en utvei for å sikre fremtidige inntekter, og Hideki Sato, leder for Segas konsumentavdeling, sier at det er et naturlig steg for dem.

Annonse
– Sega fokuserer på nettverk, spesielt bygget rundt Dreamcast-modellen. Og når vi tenker på nettverk, er mobiltelefoner en svært attraktiv mulighet, sier han til den britiske finansavisen.

Ikke alene

Sega er ikke alene om å vurdere å flytte sine spill til mobiltelefoner. Sony signaliserer allerede tilsvarende planer, og de japanske spillkjempene svir av millioner av yen for å utvikle spill som fungerer på nettet – med neste generasjons mobiltelefoner som en viktig brikke.

Det er imidlertid langt fra sikkert at spill på mobiltelefonen blir en gullgruve. Med dagens teknologi må et spill ha over 100.000 abonnementer før spilleverandøren går i pluss, hevder analytikere Financial Times har snakket med.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse