MP3-musikk

Annonse


Organisert MP3-miljø

MP3-musikkMed nye album og singler hver dag har MP3-gruppa arbeidet seg fram til å bli en av verdens største. Ny musikk er, ifølge skandinaven i 20-årene, musikk som er sluppet i platebutikkene samme dag eller som ennå ikke har kommet dit.

– Vi organiserte er såpass få at vi ikke utgjør noen reell trussel mot plateindustrien. Men hadde alle hatt tilgang til like mye musikk ville platebransjen kollapset, hevder han ovenfor ITavisen.no.

Store mengder MP3

En uoffisiell liste over de største gruppene viser at han nå leder verdens fjerde største MP3-gruppe. Med 85 album og singler de første ti dagene av oktober, har hans medlemmer bidratt til å gi ungdommer gratis musikk i beste CD-kvalitet.

– Vår intensjon er ikke på noen måte å ødelegge for plateselskapene. Tanken er å få tilgang til gratis musikk. Det meste av musikken jeg liker kjøper jeg originalt i platebutikken etter først å ha hørt den som MP3. Hadde jeg kunnet støtte artistene direkte ville jeg gjort det, hevder han.

Annonse
Brenner, men kjøper

Han understreker at det også blir en del brenning av CD-er, men at han fortsatt kjøper like mye musikk som han ellers ville gjort. Å selge illegal MP3 mener han er uhørt, og at de »ekte» organiserte ikke gjør.

– Når det gjelder Napster, skjønner jeg ikke helt alt oppstyret. Programmet er et av Internetts beste promotører. Selv om sikkert en del bruker den nedlastede musikken som erstatning for CD-kjøp, sier han.

Som medlem i en veletablert MP3-gruppe får man automatisk tilgang til musikk som gjøres tilgjengelig av alle de større gruppene i verden. Dette omfatter stort sett det meste fra klassisk til rock.

MP3 av CD-kvalitet

– De fleste av våre og andre gruppers medlemmer, er DJ-er. Disse bidrar med ny musikk i bytte mot det andre anskaffer. Dette er av en helt annen lydkvalitet enn det meste man finner ved å bruke et program som Napster, men mange er tydeligvis fornøyd med det, sier han.

Det er kanskje verdt å nevne at den største MP3-gruppa i første halvdel av oktober gjorde 248 album og singler tilgjengelige. Dette er tall hentet fra lister som utkommer annenhver uke. Alt som slippes av MP3-gruppene registreres i en søkbar database. Det forhindrer at samme album gjøres tilgjengelig av flere grupper.

I tillegg til å jobbe for samme sak er det skarp konkurranse mellom gruppene. Å komme med et album før ordinær dato gir status.

Personlig sikkerhet

Den organiserte mannen gjør det helt klart under intervjuet at han ikke lar seg spore. I tillegg nevner han at lands ulike lover på området gjør det vanskelig å bekjempe kriminaliteten. Kanskje derfor han ikke vil røpe hvilket land han er fra?

– Jeg har lært meg å ta forhåndsregler, avslutter han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse