Annonse


Videokamera med MP3

Panasonic NV-MX300, som også kalles e.cam pro, er verdens minste DV-kamera med 3 CCD-brikker.

Kameraets øye er et Leica Dicomar-objektiv med knivskarp fokus. Det formidler sine inntrykk til et prisme som splitter lyset i de tre primærfargene, og sender fargene til hver sin kvarttommers CCD-brikke for separat prosessering. Video-oppløsningen tilsvarer 810 000 piksler.

Stillbilder med 1 800 000 piksler

Dette halvprofesjonelle kameraet kan selvfølgelig også ta stillbilder. Da konverteres de rektangulære pikslene til kvadratiske piksler. Det øker oppløsningen til 1,8 megapiksel.

Bildene lagres på MultiMediaCard-minnebrikker for overføring til PC-en. Noen videokameraer lagrer stillbilder på videokassetten, men det er mye enklere å overføre bilder fra minnebrikker enn fra bånd.

Annonse
Optisk bildestabilisering

Panasonic MX300 bruker en optisk bildestabilisator til å kompensere for kamerabevegelse, og gi stødige bilder selv med ved full 12 X innzooming. Objektivets brennvidde er 3,55 – 42,6 mm.

Noen videokameraer bruker elektronisk eller digital bildestabilisering. Da risikerer du at flere horisontale bildelinjer blir fjernet og at bildekvaliteten blir svekket.

Manuell overstyring

Automatikken i MX300 kan overstyres manuelt. Objektivet er utstyrt med en manuell fokusring, og du kan justere blender, zoomhastighet, bildeskarphet, farge, uttoning, hvitbalanse og motlyskompensasjon. Mikrofonen kan zoomes og lydnivået justeres.

Kameraet har innebygd høyttaler.
– Jeg har nylig fått opplyst at kameraet også kan avspille MP3-musikk som er lagret på minnebrikkene, forteller produktsjef Helge Rose hos Panasonic Norge.

Video inn og ut

I tillegg til vanlig fargesøker, har MX300 en liten 2,5-tommers LCD-skjerm. Skjermen blir automatisk snudd når den lukkes, for å forhindre at den blir skadet.

Kameraet bruker IEEE 1394-kontakt (Firewire eller i-LINK) for video inn og ut.Panasonic MX300 måler 75 x 113 x 192 mm, og veier 820 gram med batteri og kassett. Listepris for dette halvprofesjonelle kameraet er 28 000 kroner med moms.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse