Annonse


SPILLTEST: Crimson Skies

Handlingen i Crimson Skies er lagt til 30-tallets Amerika, i et USA som har gått fullstendig i oppløsning etter krakket og den store depresjonen.

Enorme luftskip frakter passasjerer og varer mellom de løsrevne statene, og luftpirater herjer i luften med sine spesiallagde propellfly.

Det hele er altså et slags ville vesten i skyene, hvor hver pilot er sin egen lykkes smed. Du stepper inn i rollen som eks-børsmegler Nathan Zachary, nå dreven flyger og kvinnebedårer, og leder for en av de mest beryktede og beundrete piratgjengene.

Med base i zeppelineren Pandora, skal du lede dine menn gjennom et tyvetalls spennende og velkonstruerte oppdrag, alt fra rene flydueller til avanserte kidnappingsoperasjoner og kappkjøring.

Annonse
Med en lang serie realistiske og kritikerroste flysimulatorer på rullebladet, er Microsoft ingen nybegynner når det gjelder flyspill.
Men det er likevel litt en overraskelse å se det gjort på en så frisk og elegant måte som her

Med spaken i egne hender

Crimson Skies er nemlig først og fremst et action-spill, hvor luftakrobatikk, grafikk, og innlevelse er satt langt høyere enn realisme og innviklet cockpit-simulering.

Du slipper å tenke på flaps, landingsstell og alt det der. I stedet kan du konsentrere deg om halsbrekkende manøvrering, skyting, og avlevering av et stort arsenal med forskjellige typer raketter. Har du en joystick med et par programmerbare tilleggsknapper vil du stort sett kunne fly uten å røre tastaturet i det hele tatt.

Er du ikke fornøyd med flyene du har i hangaren (på luftskipet), kan du konstruere dine egne fra bunnen av, slik at du kan tilpasse doningen til flystilen din.

På denne måten kan du velge om du går inn i neste oppdrag med en stor og tung dødsmaskin lastet til randen med raketter og tunge kanoner, eller om du vil drive presisjonsskyting fra et raskt og manøvrerbart fly.

Når du har spilt gjennom alle oppdragene (eller før, om du vil), kan du ta med deg dine favorittfly ut på Internett og teste dine flygerferdigheter mot andre piloter.

Årets flyspill?

Grafikken i Crimson Skies er spektakulær, og det er lagt enorme mengder arbeid i å skape en unik tidsriktig og helteaktig stemning i spillet. Microsoft har egentlig skapt et helt Crimson Skies-univers, med radiodrama, brettspill, og mere til (se www.crimsonskies.com).

Ok, du får riktignok ikke godskrevet flytimer av å spille Crimson Skies (det får du med MS Flight Simulator i USA), men det er en fryd for øyet, og et vannvittig gøyalt spill.
Anbefales på det varmeste.

Det eneste jeg savnet var en Instant Replay-funksjon. Riktignok lagres det et lite snapshot når du flyr gjennom forhåndsdefinerte “danger zones”, men det hadde vært så utrolig mye kulere med en skikkelig reprise av det vannvittige stuntet man nettopp gjorde…gjerne med valgfri kameravinkel og mulighet for lagring, noe som burde vært en selvfølgelighet i et spill som dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse