Annonse


Vil selge 15.000 stemmer

Delstatsmyndighetene i California tar affære i saken og etterforsker stemmesalget. Mer enn 1.800 av stemmene, som er til salgs, har sitt opphav i delstaten.

– Dette er en kriminell handling som kan straffes med fengsel i opp til tre år. Dette skiller seg ikke fra å stå utenfor et stemmelokale og selge stemmer for en dollar stykket, sier en representant for delstatsmyndighetene.

Det kan imidlertid bli vanskelig for staten å gjøre noe med de internasjonale bakmennene. Nettstedet drives av østerrikeren Hans Bernhard som hevder han aldri vil avsløre identiteten til de som selger og kjøper stemmer.

Bernhard sier at han heller fjerner stedet fra nettet enn å avsløre identiteten på de som selger og kjøper tjenester på www.voteauction.com.

Annonse
– Vi må beskytte våre velgere. Det er svært viktig, sier Bernhard til britiske Press Association.

Det amerikanske presidentvalget skal være et pilotprosjekt på hvordan stemmesvindel kan være butikk i fremtidige valg for det østerrikske selskapet. Meningen er å tilby liknende tjenester i alle land.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse