Krig illustrasjon

Annonse


Neste krig kommer på nett

Krig illustrasjon«Informasjonsoperasjoner» – med andre ord nett-angrep – er nå en offisiell del av USAs arsenal til bruk i krigssituasjoner, opplyste NSA-sjef Generalløyntnant Michael Hayden på en sikkerhetskonferanse mandag.

– Informasjon er nå et sted. Det er et sted hvor vi må forsvare amerikanske interesser like mye som vi gjør det på land, til sjøs, i luften og i rommet, sa han.

– Informasjonsverdenene har nå tatt opp i seg en dimensjon hvor vi vil gjennomføre operasjoner for å sikre USAs interesser, sa Hayden. Han understreket imidlertid at NSA ikke har fått tillatelse til å gjennomføre offensive operasjoner mot fiender.

NSA, det amerikanske forsvarsdepartementets organ for overvåkning av informasjon, får mer og mer som hovedoppgave å beskytte amerikansk telekommunikasjon i en verden der fiendene kan være “cyberterrorister, en ondsinnet hacker eller til og med en ikke-ondsinnet hacker,” sa Hayden.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse