Annonse


Må navngi anonyme surfere

En domstol i Florida tvinger to innholdsleverandører til å avsløre identiteten på nettsurfere.

Yahoo og America Online (AOL) må overlevere logger som identifiserer åtte anonyme brukere som skal ha kritisert en tidligere sjef i det amerikanske selskapet Hvide Marine Inc. Kritikken fant sted på en chat-kanal.

Den amerikanske borgerrettighetsorganisasjonen American Civil Liberties Union (ACLU) reagerer kraftig på kjennelsen og frykter en uthuling av personvernet. Det kan få store konsekvenser for ytringsfriheten.

– Retten hadde en mulighet til å sette en viktig presedens for hvordan man skal takle anonymitet på Internett, sier Lyrissa Lidsky som prosederte saken på vegne av ACLU.

Annonse
Lauren Gelman i organisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF) tolker avgjørelsen som en trussel mot ytringsfriheten. Hun frykter at beslutningen kan skape negativ presedens for andre liknende saker.

– Denne formen for kritikk finner man på alle chat-kanaler. Vi ønsker ikke at nettbrukere skal sensurere seg selv i frykt for rettslige konsekvenser, sier Gelman i EFF.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse