Nasdaq

Annonse


Engstelig amerikansk sentralbanksjef

NasdaqNettspekulanter og døgnåpne børser truer dagens handelssystem på børsene, hevder Alan Greenspan. D

en amerikanske sentralbanksjefen frykter konsekvensene av at stadig flere blir kunder hos nettmeglerne og at åpningstidene i aksjemarkedet utvides. Overgangen fra dagens brøkdelssystem til desimalsystem vil også legge press på handelssystemet, tror sentralbanksjefen.

– Feil og forsinkelser i handelen vil skape større operasjonell risiko. Hvis det blir kapasitetsproblemer på grunn av et kraftig økning i volumet, kan det true hele aksjemarkedet, advarer Greenspan.

Sentralbanksjefen oppfordret under en konferanse i Atlanta nylig private aktører til å ruste opp infrastrukturen i finansmarkedet uten pålegg fra myndighetene. Han ba også privatsektor kutte clearingperioden fra tre til en dag.

Annonse
Anmodningen fra sentralbanksjefen møter neppe motstand i markedet.

Handelsaktørene har sett farene, og er i allerede i gang med å vedlikeholde systemet. Securities and Exchange Commission (SEC) og Securities Industry Association vurderer enn opprustning av handelssystemet for over 8 milliarder dollar de neste årene, skrive Wall Street Journal.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse