Annonse


To nye sprekinger fra Handspring

Det er ikke mange uker siden Handspring gikk ut og sa at de skulle lansere to nye Visor, og nå har de gjort akkurat det: Visor Prism og Visor Platinum er levende bevis på at selskapet har tenkt og fortsette å posisjonere seg som en av verdens ledende PDA-produsenter.

Farger i fleng

Visor Prism er Handpsrings nye flaggskip. Med sin 16-bits active matrix backlit fargeskjerm, kan den skryte på seg et fargespekter på hele 65 536 farger. Dette er det samme som på Casios toppmodeller, mens Pocket PC-ene Compaq iPaq og HP Jornada viser bare 4 096 farger. Visor Prism (cradle)

Palm IIIc har hittil vært den eneste farge-PDAen med Palm OS, og denne er begrenset til 8-bit, altså 256 farger.

Den andre nyheten er Visor Platinum, som vi tar oss den frihet å kalle en oppgradert Visor Deluxe. Platinum har ikke fargeskjerm, men kommer derimot med den samme 33MHz Motorola Dragonball V2-prosessoren som Prism – ifølge Handspring betyr dette at de nye PDA-ene opererer hele 50% raskere enn Deluxe.

Annonse
Prism er også den første Visor til å komme med oppladbare lithium ion-batterier, som har en angitt sammenhengende brukstid på seks timer. Platinum kommer med de vanlig AAA-batteriene, som på Deluxe. Visor Prism skjermbilder

Pocket PC-utfordrer

Med andre ord har Handspring beveget seg inn på det samme markedet som Pocket PC, men fargespill, video, og andre spreke applikasjoner i tankene. Dette merkes uheldigvis også på prisen, da Prism selges for $449, altså omlag det samme som de fleste Pocket PC. Platinum vil koste $299, altså ca. det samme som Visor Deluxe.

Minnet på både Prism og Platinum er forøvrig lik Visor Deluxe, altså 8MB. Operativsystemet er det Palm OS 3.5.2H.

Designmessig er det (dessverre?) lite nytt å melde her, og du skal kjenne dine PDA-er rimelig godt for å spotte forskjellene mellom Prism, Deluxe og Platinum…ekspansjonsrommet for moduler sitter fortsatt på det samme stedet, og den eneste merkbare distinksjonen vi kan se er at av/på-knappen på Prism sitter på motsatt side enn på de andre modellene. Visor Platinum

For mer informasjon om Handspring Visor, besøk www.handspring.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse