Bil

Annonse


Nå vil Microsoft inn i bilen din

BilMicrosoft, den 360 kilo tunge gorillaen på området programvare, ser seg om etter et nytt sted å slå seg ned: Din bil. Dette er den maleriske presentasjonen som bilsiden Auto.com gir av Microsofts nye strategi.

Åpen standard

Microsoft presentert søndag Car.Net, som er et forslag på standarder, som de håper bil- og PC-produsenter skal omfavne. Standarden skal i følge Techserver være åpen, og ikke basert bare på Microsofts produkter. I Detroit holdes denne uka messen Convergence 2000, som holdes for både bil- og elektronikkbransje.

Navigasjon, underholdning, Internett og epost. Kommunikasjon med andre biler. Satellittsendinger. Det blir stadig flere elektroniske produkter i bilen, etter hvert som det blir et krav at tilgangen til elektroniske tjenester skal være like god i bilen som i kontor og i hjem.

Elektronisk kommunikasjon

Analytikere hevder at i år 2006 så vil det være Internett i halvparten av bilene. Når det gjelder dyre biler vil nesten ni av ti ha muligheter for å logge seg på nettet, heter det i en melding fra Associated Press.

Annonse
Søndag presenterte Microsoft også tredje versjon av Windows CE beregnet for biler. Fire år etter at spesialutgaven av Windows ble lansert, er det ennå ikke montert i mer enn et par tusen biler. Nå håper selskapet på å få større gjennomslag, etter hvert som markedet utvikler seg.

Clarion presenterte den første versjonen av bil-PC’en, som var en stemmestyrt kombinasjon med mobiltelefon, PDA og stereoanlegg. Neste versjon vil etter hvert komme på Cadillacs nye utgave.

Den nyeste utgaven av Microsoft CE for biler kan kontroller en rekke forskjellige enheter. Alt fra vanlige mobiltelefoner med knapper, til video for passasjerene.

Konseptet Car.Net skal sørge for elektronisk samarbeide mellom hjem, kontor og bil, på de fleste elektroniske produkter – fra personsøkere og mobiltelefoner, via navigasjonsutstyr, til bærbare og stasjonære PC’er.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse