Annonse


EU bruker lite penger på IT-info

Ved EU-toppmøtet i Lisboa tidligere i år bestemte de 15 EU-landene at de skulle bli bedre enn USA på IT. Men en ny rapport viser at det fortsatt er langt igjen.

Europa er en sinke i forhold til USA når det gjelder å gjøre offentlig informasjon tilgjengelig for publikum med ny teknologi, konstaterer rapporten Commercial Exploration of Europe´s public-sector information.

USA satser 19 milliarder Euro mot EUs 9,5 milliarder på å tilgjengeliggjøre informasjon digitalt. Forfatterne bak rapporten ønsker at EU i større grad distribuerer informasjon i digital form, skriver Computer Sweden.

Sverige er det eneste av EU-landene som får godkjent karakter for sin satsning på IT. Rapporten viser også at det er forskjell på hva slags informasjon som amerikanske og europeiske myndigheter sprer.

Annonse
USA satser mer på økonomiske spørsmål, mens europeerne sprer informasjon om geografi, kulturelle spørsmål og statistikk.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse