Annonse


Hitlers hårstrå på nett-auksjon

En web-site som har spesialisert seg på gjenstander fra det tredje rike bekjentgjør nå at de har hårstrå fra Hitlers lugg til salgs.

Hitler-avkutt

Etter at Hitler manøvrerte seg til makten i 1933 oppdaget han at personkulten hadde sine litt mer spesielle sider.
Blant annet var det god butikk å selge avfallet etter hans besøk på frisørsalongen. Dette ble Hitler så hårsår for at han nedla forbud mot at restene fra ham kunne selges.

En av frisørene lurte imidlertid føreren. Ved å fukte skosålen klarte han å stjele med seg en del hår ved klippingen. Om vaktene var lettlurte, eller var i behov av førerhund, vites ikke.

En del av dette håret har etter hvert havnet hos en amerikansk samler. På nettsiden www.carinhall.com hevdes det at denne samleren også hadde en av de gamle hattene til føreren, og at en DNS-analyse viser at håret har tilhørt Hitler.

Annonse
Prisen står ikke oppgitt, men kan opplyses på forespørsel, heter det på siden. Den britiske nettsiden www.theregister.co.uk påstår at prisen er 700 pund, eller vel 9.600 kroner – for hvert hårstrå!

– Er det bare oss det er noe gærnt med, stilles spørsmålet i TheRegister. Som føyer til en anbefaling om heller å bruke pengene hos en hyggelig jødisk psykiater, som angivelig holder til rundt hjørnet for redaksjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse