Annonse


Gresk Telenor-gevinst

Greske Cosmote går i dag på børs i Athen og i London.

Selskapet er priset til 2,7 milliarder US dollar. Telenor eier 22 prosent av aksjene. Om forhåndsnoteringen går inn betyr det at Telenos andel nå er verdt vel 5,5 milliarder kroner.

Cosmote har en markedsandel på 31.6 prosent av det greske markedet. Det gjør selskapet til den nest største operatøren, samtidig som selskapet kan notere seg for størst vekst. Antallet mobilbrukere øker sterkt i Hellas. Mobilpenetrasjonen er på 46 prosent.

– Vårt engasjement i Hellas og Cosmote har vært en unik suksesshistorie. Cosmote har en strategisk sterk markedsposisjon som et av de ledende selskapene i et meget ekspansivt og spennende gresk mobilmarked, sier Arve Johansen, administrerende direktør i Telenor Mobile Communications.

Annonse
Børsintroduksjonen medfører at de eksisterende eierne i Cosmote selger seg ned med 10 prosent samtidig som det gjennomføres en emisjon på fem prosent. Telenors andel av selskapet justeres med dette ned til vel 18 prosent gjennom børsintroduksjonen.

Den største eieren i Cosmote er det greske telefonselskapet OTE med en andel på 70 prosent. Den greske staten eier igjen 51 prosent av OTE.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse