Napster (MP3-program)

Annonse


Musikkgigant med tro på Napster-modell

Napster (MP3-program)Plateselskapet BMG lanserer en nedlastningstjeneste for MP3-musikk denne uken.

100 låter med artister som Christina Aguilera, Toni Braxton, Whitney Houston og Carlos Santana ligger tilgjengelig på nettet. Selskapet planlegger lansering av en abonnementstjeneste i løpet av kort tid.

En egen såkalt “peer-to-peer”-tjeneste (P2P) ligger også på tegnebrettet. P2P-teknologi knytter enkeltmaskiner mot hverandre i et nettverk. Teknologien brukes blant annet i den kontroversielle fildelingstjenesten Napster.

– Vårt mål er å introdusere disse tjenestene i løpet av det kommende halvåret, sier president for teknisk avdeling hos BMG Entertainment Kevin Conroy, til nyhetsbyrået Reuters.

Annonse
Konkurrentene Time Warner og Universal lanserte for kort tid siden sine nettbaserte tjenester. Flere plateselskaper er på utkikk etter løsninger for abonnementstjenester, der brukere betaler et fast beløp for tilgang til et musikkbibliotek.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse