Kark, Jan-Åke

Annonse


Kark går av i Telia

Kark, Jan-ÅkeDen offisielle årsaken er helsemessige grunner.
– Legene ba ham om å trappe ned, sier Telias pressesjef Cecilia Giertta til Expressens nettavis.

På pressekonferansen onsdag svarte Kark at han hadde så store smerter for tiden at han måtte sove sittende.
– Jeg hadde en smertefull operasjon som mislyktes. Det er også mistanker om sirkulasjonsproblem med hjertet. Den beskjeden kom som et sjokk.

Marianne Nivert er tilsatt som midlertidig konsernsjef, melder Dagens Industri.

På Stockholms børs steg kursen på Telias aksjer onsdag morgen da nyheten ble kjent.

Annonse


Telia hadde sin hittil laveste notering tirsdag, skriver Dagens Nyheter. Da endte den på 52.50 svenske kroner. Introduksjonskursen var 85 kroner. Nesten en million svenske småsparere kjøpte aksjer, og har vært med på nedturen.

Telias pressesjef avviser at Karks avgang har sammenheng med den mislykte fusjonen med Telenor, eller med at Telias aksjekurs har sunket sterkt. Hun sier at Kark skal fortsette som senior rådgiver.

I et intervju med Dagens Industri for vel en måned siden avfeide Kark rykter om at han skulle gå av.
Jeg føler i sterk grad at jeg har eiernes tillit, svarte han da.

Kark skulle da for andre gang opereres for magesår, og det sies nå at grunnen til at han trekker seg er nettopp mageproblem.

Kark begynte sin karriere med å selge støvsugere for Electrolux. Etter det arbeidet han i det svenske Invandrarverket i ti år som jurist.

Kark var adm. direktør for Ericsson Microwave Systems, før han begynte som toppleder i Telia. Der har han hatt fire millioner svenske kroner i årslønn, med en mulig bonus på 35 prosent.

Marianne Nivert er seksti år gammel, og har jobbet i Telia siden en gang på sekstitallet. Hun hadde planer om å gå av med pensjon tidligere i år, skriver Expressen, men ble overtalt til å fortsette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse