Annonse


Yahoo med gratistelefon

Lanseringen er en utfordring til nettgiganten American Online og en rekke høyt profilerte oppstartsbedrifter, skriver Associatede Press.

I tillegg er telefoni på nettet en utfordring til de etablerte operatørene. Flere oppstartsfirma, sammen med AOL og Yahoo, kommer nå med talestyrte tjenester.

En rekke selskap har satt seg fore å gi nettet «stemme», og Yahoo ruller ut sin telefon-portal uten å tilby stemmegjenkjenning eller stemmeaktivisering, noe en del av de mindre selskapene tilbyr.

Yahoo! Kommer med en ny tjeneste, basert på Net2Phones teknologi, som gjør det mulig å ringe gratis fra en datamaskin til enhver telefon i USA. Det skal også være mulig å få tilgang til tjenesten med mobil, men den vil da koste en del tellerskritt.

Annonse
Yahoo melder at de venter med stemmeaktivisterte tjenester, fordi disse ennå ikke har god nok kvalitet. Tjenestene skal være gratis og finansieres med annonser.

En rekke andre selskap ruller ut telefoni- og stemmestyrte tjenester på nettet.

Yahoo og AOL mener at de har en fordel i forhold til mange av de nyere selskapene i at de allerede har etablert mange kundeforhold fra tidligere av, og at disse kundene neppe har lyst på å personalisere nye tjenester flere ganger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse