Annonse


Sylslank Zip 100 USB

CD-RW-plater er både romslige og billige, men mange synes fortsatt at Zip-plater er mer praktisk til filoverføring og sikkerhetskopiering av dokumenter. Mange PC-er og Mac-er har innbygd Zip-stasjon.

For et par år siden lanserte Iomega den første 100 MB Zip-stasjonen med USB-tilkobling. Da ble det mye enklere å flytte Zip-en mellom den stasjonære og den bærbare PC-en, for å utveksle store filer.

100 eller 250 MB?

Sist vinter kom Iomega med en slank Zip-stasjon med USB-tilkobling. Den var beregnet på 250 MB plater, men kunne samtidig også lese og skrive 100 MB plater.

Ulempen var at Zip 250 USB brukte fire ganger så lang tid på å kopiere til en 100 MB plate som til en 250 MB plate. Derved var det upraktisk å bruke den sammen med 100 MB plater, som så mange har fra før av.

Annonse
Nye Zip 100 USB

Nå kommer Zip 100 USB, en stasjon som er like liten og snerten som Zip 250 USB, og til en pris som ligger langt under halvparten av det storebror koster.

Når den nye Zip-stasjonen dukker opp i norske butikker i disse dager, er listeprisen 850 kroner med moms.

Zip 250 USB koster til sammenlikning 1800 kroner i de rimeligste nettbutikkene.

Praktisk programvare

Programvaren IomegaWare 2.5 består av 1-Step Backup (brukervennlig sikkerhetskopiering), CopyMachine (dubliserer platene), RecordIt (lyd- og musikkopptak), og QuikSync som automatisk tar sikkerhetskopi av dokumentene mens du jobber med dem, og holder styr på forskjellige versjoner. Drivere for Windows ME følger med.

Installasjonen av Zip 100 USB er ren Plug-and-Play, og stasjonen kan kobles til og fra mens maskinen »er i fart».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse