Annonse


Transmetas superbrikke i salg

Bærbare Vaio PictureBook som inneholder Crusoe-prosessorer ble lansert i Tokyo på lørdag. Dette blir bekreftet av Sony, opplyser Cnet.com. De første utgavene vil bli solgt i Tokyos handlegater.

I løpet av tre uker vil mini-PC-en være tilgjengelig på det amerikanske markedet, i følge Sony America. Når den lille godbiten ankommer Eruopa vet man ennå ikke.

Utgivelsen av Vaio PictureBook, markerer et veiskille i Transmeta historie. Selskapet har utviklet en familie av Intel-kompatible miniprosessorer, som etter sigende forbruker mindre strøm enn tilsvarende chips fra Intel og AMD.

Det er svært få som faktisk har prøvd ut prosessorens ferdigheter. Chipsene har ikke vært å finne på det åpne markedet, så verken analytikere eller uavhengige produsenter har hatt mulighetene til å vurdere dens ferdigheter.

Vaio PictureBook vil veie cirka 1,3 kilo, inneholde en 600 MHz Crusoe-prosessor, og være cirka 2,5 cm tykk. Antatt pris er 2,299 dollar.

Både den amerikanske og japanske versjonen vil inneholde et innebygd kamera, som gjør at brukerne også bærer rundt på et videokamera i samme slengen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse