Annonse


Linux gjør universitet trådløst

Nettverket på IT-universitet består av tre deler. Et privat, et offentlig og et mobilt IP-nettverk. Det mobile IP-nettverket har en basestasjon som fungerer som en bro mellom radio- og IP-trafikken.

En såkalt Home agent håndterer brukernes IP-adresser dynamisk når de logger seg inn på nettverket.

Forbedrer undervisningen

I løpet av høsten har 163 studenter ved IT-universitetets nye sivilingeniørutdannelse i informatikk, blitt utstyrt med hver sin bærbare PC, som benytter det egenutviklede Flying Linux.

-Med hjelp av vårt nettverk kan vi bedre utnytte våre lokaler og utvikle våre undervisningsmetoder, sier professor Björn Pehrsson, til Computer Sweden.

Annonse
-Første Linux som håndterer mobile tjenester

Alberto Escudero, som står bak en stor del av utviklingsarbeidet, hevder at Flying Linux er den første Linux-distribusjonen som kan håndtere mobile tjenester.

-Det er mange som har tenkt i våre baner når det gjelder mobil IP i et nettverk, men vi er de første som bygger et fungerende system med så høy sikkerhet og autentisering, sier Escudero.

Uavhengig av radiogrensenitt

Studentene kan også logge seg på hjemmefra, dersom de anvender seg av et trådløst aksesspunkt i form av Apple airport eller tilsvarende.

Flying Linux er gjennom sin fleksibilitet uavhengig av radiogrensesnitt og det finnes nå planer for å utvikle flere tilpasninger.

Nå arbeider universitet sammen med Ericsson og Telia når det gjelder fremtidig radioteknikk. Andre kvartal neste år regner universitet med at de kan logge seg inn på nettverket via GPRS.

I følge Pehrson vil Flying Linux-plattformen fungere sammen med neste generasjons mobilnett, UMTS, og neste generasjons nettverksprotokoll, ipv6.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse