Annonse


Spill og wap via SMS

I neste uke skal Mobyson lansere sine mobiltjenester på Internett, opplyser adm. direktør Jonas Kjellberg til Wapland.no. Målet er å bli en «ledende» mobilaktør, Kjellberg vil ikke avsløre for Wapland.no hvor mange abonnenter han håper de har inne årets utgang.

Det svenske mobilselskapet tror kontantkort, wap via SMS og wap-spill skal gjøre dem til en ledende mobilaktør.

SMS-wap

For Mobyson er strategien at alle skal kunne wappe – uavhengig om du har en waptelefon eller ei.

Derfor lanserer de en løsning med egne SIM-kort som gjør at du kan få tilgang til wapsider ved å sende tekstmeldinger (SMS).

Annonse


SMS-wapping fungerer slik:
Du sender en tekstmelding med en wapadresse, for eksempel wap.wapland.no. Så går teksmeldingen via Telenors nett til wap-gatewayen til Mobyson. Mobysons tjenermaskin går så ut på wapsiden og henter informasjon, som igjen bli sendt tilbake til brukeren som tekstmelding.

Dersom wapsiden inneholder lenker, så kan SMS-wapperen velge disse som svaralternativer a, b,c og så videre.

Spill og underholdning

Fra starten av hevder Mobyson at de har 27 spill- og underholdningstjenester klare. Jonas Kjellberg opplyser til Wapland.no at de først og fremst satser på partnere som skal levere disse underholdningstjenestene. Men noe skal de også lage selv.

For Kjellberg har stor tror på spill- og underholdning. En av firmaets ansatte er for tiden i Japan, der nettopp slike mobiltjenester har blitt en stor suksess på det mobile Internett-systemet iMode.

Men Mobyson ser litt lengre enn både wap og GPRS. Kjellberg har stor tro på ytterligere spill- og underholdningsvekst med neste generasjon mobiltelefoni – UMTS:

Kontant via SMS

Mobyson satser kun på å tilby kontankort (prepai) – ikke abonnement (postpaid). Og kontantkortet skal kunne fylles på via tre kanaler: Internett, wap og SMS.

For å lokke kunder gir de en bonus på 100 kroner til de som bestiller via disse kanalene. Det vil si – når du bestiller for 250 kroner – så får du altså ringe for 350 kroner.

Les mer om Mobyson på www.mobyson.no .