Annonse


Philips’ Columbi-egg

De tre web-kameraene fra Philips heter ToUcam XS, Fun og Pro, og koster henholdsvis 420, 605 og 835 kroner med moms når de kommer i butikken i november. Alle leveres med et lite eggformet etui!

Både Fun og Pro har innebygd mikrofon. Derved kan du ikke bare bruke kameraet som bildetelefon, men også kommandere med stemmen. For å knipse et stillbilde, kan du bare si: – Cheese!

Masse programvare

Ved årsskiftet kommer et fjerde kamera, ToUcam Pro Scan, som også integrerer en skannerfunksjon.

ToUcam leveres med forskjellig programvare for å legge bilder og video ut på hjemmesider, sende dem som e-post, redigere osv. I tillegg medfølger et basketballspill og andre spill som styres av håndbevegelser foran skjermen. Logitechs web-kamera bruker tilsvarende programvare.

Annonse
Proff Pro-modell

Mens ToUcam XS og Fun leverer 30 bilder i sekundet i VGA-oppløsning, presterer ToUcam Pro hele 60 bilder med sin forbedrede komprimeringsteknikk.

Mens de to andre kameraene er basert på CMOS-bildebrikke, bruker Pro-modellen en CCD-brikke av samme type som vanlige digitalkameraer. Derved kan Pro både ta bilder i dårlig lys og prestere stillbilder med 1280×960 punkter (en megapiksel).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse