Annonse


Dell skremte Nasdaq

Alle de store teknologiaksjene som Compaq, Gateway, Apple og Intel, sank. IBM og Hewlett Packard sendte Dow Jones-indeksen ned 0,6 prosent til 10.724,92 poeng. – Vi er inne i en periode med lavere inntektsvekst. Det er gift for teknologiaksjer med slike priser, sier en analytiker til Bloomberg News.

Nasdaq-indeksen endte på 3.472,10 poeng etter å ha sunket ni av elleve dager. Siden 1. september har indeksen falt 17 prosent. Høy oljepris, svak euro og lavere vekst har presset selskap som Intel, Apple og Eastman Kodak til å kutte salgsestimatene.

– Nå venter alle på kvartalstallene. Alle håper at selskap som ikke har kommet med gevinstvarsel ennå er i ganske god form, sier en analytiker til nyhetsbyrået.

Bloombergs Internet Index sank 1,85 prosent torsdag, etter å ha klatret 4 prosent dagen før.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse