Annonse


Kappløp om Bluetooth-headset

Mens GN Netcom lanserer et tradisjonelt intercom headset med bøyle over hodet, en høyttaler og mikrofon på fleksistag, satser Ericsson på et ganske annerledes design. Onde tunger vil ha det til at den ser ut som et digitalt febertermometer, men den blinkende lampen på tuppen er slett ikke laget for å lyse opp der solen ellers aldri skinner.

Produktsjef i Ericsson, Sindre Torp sier han har hørt ryktene om at en konkurrent er klar for lansering, men han er like vel ikke redd for konkurransen.

-Hva slags telefoner skal det headsettet brukes til, spør han, vel vitende om at det ennå ikke finnes telefoner som støtter teknologien.

Annonse


God på bunnen

Det problemet har Ericsson løst ved å legge ved en bluetooth-enhet som kobles til bunnen av deres telefoner. Enheten passer til T28s og alle Ericssons telefoner bygget på denne batteriteknologien. Den trådløse enheten henter strøm fra et eget batteri, men foreløpig kan/vil ingen i Ericsson si noe om batterikapasiteten.

Torp vet heller ikke hva Ericsson vil forlange for ørepluggen, men sier dette er avhengig av konkurransen på det internasjonale markedet.

–Vi kan ikke sette en pris flere måneder i forveien fordi det skjer så mye som gjør at vi må endre prisen under veis, sier Torp. Men siste nytt er altså at dingsen kommer i butikkene første uke i november. I så fall blir det svært tett i kampen om å få levere det første Bluetooth-headsettet….