Annonse


Nye telefoner fra Motorola

Vi har nylig blitt introdusert for Motorola v100, med QWERTY-tastatur, wap og SMS. Denne skal ut i norske butikker nå i høst, men Motorola har også planer for å lansere nye waptelefoner av den mer tradisjonelle typen.Motorola Timeport 250

Timeport 250

Timeport-familien vil blant annet få et nytt medlem: 250. Dette er en trebåndstelefon med wap 1.1, og synkronisering med den patenterte TrueSync-programvaren, blant annet gjennom IR-porten.

Timeport 250 vil ha muligheten for voice memo opptak, stemmeoppringing, og også stemmestyring av andre funksjoner i telefonen. Tre spill følger med, du kan redigere dine egne ringetoner, og telefonen har også innebygd telefonsvarer.

Det som derimot kanskje er mest spennende med Timeport 250 er at hele grensesnittet og menysystemet har blitt totalt fornyet fra tidligere modeller (f.eks P7389). Det er også lagt til hurtigtaster til både telefonboken og voice memo funksjonen.

Annonse
Ellers har man tydeligvis latt seg inspirere av Nokia 7110, og satt inn en liten rulleknapp mellom skjermen og nummertastene. Og så den fine blåfarven på skjermbelysningen da… Motorola v.50

v.50

Den andre telefonen som gjør et par store sprang, er v.3688. Aller først vil vi få se denne GSM-telefonen i ny og forbedret utgave når v.3690 kommer til Norge, med stemmoppringing og voice memo.

Men det blir vel ikke virkelig interessant før v.50 kommer, for da har den lille telefonen endelig fått wapkapasitet. Designet ser ellers ut til å være lik v.3690. v.50 vil komme til Norge på et senere tidsunkt, etter v. 3690.

På vei mot GPRS

GPRS-telefonene har også så smått begynt å melde seg, og ikke en dag for tidlig, tatt i betraktning at flere land i Europa allerede har nettene sine oppe. Motorola har forlengst lansert sin Timeport P7389i i Storbritannia, som altså tilbyr alltid-på tilknytning til Internett.

Timeport P7389i (Timeport 260?)

Våre egne GPRS-nett skal etter planen settes i drift rundt årsskiftet, og Motorola sier de skal lansere GPRS-telefonen Timeport 260 på det norske markedet –mye tyder på at dette rett og slett vil være P7389i under et annet navn.

Før den tid vil vi kanskje se GPRS-PDAfonen Accompli 009 i butikkhyllene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse