Corelbrukere

Annonse


Microsoft kjøper Corel

CorelbrukereMandag ble det kjent at Microsoft har investert 135 millioner dollar, nær en milliard kroner, i det kanadiske programvarehuset.

Corel har for tiden store økonomiske problemer. Grunnlegger og administrerende direktør Michael Cowpland sluttet nylig. Han har vært under etterforskning for økonomiske misligheter etter en planlagt fusjon med programvareselskapet Inprise.

Linux for alle penga

Corel er mest kjent for sin Linux-pakken Corel Linux, kontorpakken WordPerfect Office og grafikkprogrammet Corel Draw som både leveres for Linux og Windows.

Michael Cowpland er blitt kritisert for å satse for mye på Linux-produkter som får stor oppmerksomhet, men som selger dårlig.

Annonse


Konstituert toppsjef Derek J. Burney i Corel har åpenbart andre planer for selskapet.

Utvikler for .NET

Ironisk nok har Corel, som har vært en av Microsofts heftigste kritikere og konkurrenter, nå inngått en strategisk allianse med programvaregiganten for å utvikle, teste og markedsføre produkter for Microsoft .NET.

Dette er Microsoft nye arkitektur for distribusjon og utleie av programvare via Internett.Hva som skal skje med Corels Linux-produkter er foreløpig ikke kjent.

Ingen stemmerett

Da Microsoft mandag kjøpte 24 millioner aksjer, fikk de 24,6 prosent av aksjene i de kanadiske selskapet.

Aksjehandelen følges imidlertid av en avtale som fratar Microsoft stemmerett på Corels generalforsamling. De to selskapene har også skrinlagt juridiske uoverensstemmelser.