Annonse


Årets julegave: Kjøttetende Lego!

Utviklingen av Lego går stadig nye veier. Fra de første firkantede klossene og frem til dagens datastyrte legoroboter har utviklingen vært enorm. Nå skrives et nytt kapittel i Legos evolusjonshistorie.

I samarbeid med Pinnacle (spesialister på hardware og software til videoredigering) har Lego utviklet en egen applikasjon for videoredigering.

Kjent fra filmen

Utgangspunktet er historien om Jurassic Park, stedet der de forhistoriske dinosaurene brått ikke var så forhistoriske lengre. I redigeringspakken er det forhåndsinnspilt en rekke sekvenser i form av animasjoner med legofigurer i hovedrollene.

Barna kan sette sammen sekvensene i den rekkefølgen de måtte ønske, og krydre det hele med ulike overganger og lydeffekter. Etterpå kan de spille av hele filmen i full størrelse på skjermen.

Annonse


Legokamera

Det høres kanskje enkelt ut, men egentlig er det en svært avansert teknikk som tas i bruk. Her legges bildefiler lag på lag, og flere lydspor kan behandles uavhengig av hverandre. Dessuten får du et legokamera som kobles til USB-porten og med dette (eller et annet kamera) kan du legge inn egne scener i filmen din.

Et innbygget animasjonsverktøy gjør at en serie enkeltbilder automatisk settes sammen til en sekvens. Her kan legoklosser, teddybjørner og småsøsken spille Lego med eget videokamerahovedroller. Lurer du på noe dukker legoutgaven av selveste Steven Spielberg opp på skjermen for å hjelpe deg (foreløpig snakker han riktig nok bare engelsk).

Mimring

Legos videoredigering fremkaller nostalgi hos undertegnede, som i barndommen benyttet 8mm smalfilm for å lage animasjonsfilm med Matchbox-biljakt i kjellerstua.

Fjorten dager kunne det ta å få filmen fremkalt, bare for å konstatere at det meste måtte gjøres om igjen. Dagens unger får se resultatet med det samme og de slipper å bruke saks og tape for å “klippe” i filmen.

Det er foreløpig uklart hva videoredigeringspakken fra Lego vil koste. Direkte billig blir det neppe, selv om settet skal komme i flere varianter. Men moro blir det ganske sikkert!