Jobs, Steve

Annonse


Vil ha egne lover for nettet

Jobs, SteveDe store og mektige nettselskapene har dannet organisasjonen GBDe (Global Business Dialogue in Electronic Commerce). Blant ildsjelene finner vi Apple-sjef Steve Jobs.

Dersom ikke verdens land kan bli enige om felles lover for å regulere elektronisk handel, må næringslivet selv lage regler, lover og fora for tvisteløsing.

Vil unngå stykkevis lovgivning

Gruppen ble startet i Paris i fjor, og hadde denne uka sitt andre møte i samme by. Behovet for verdensomspennende regler for netthandel sto sentralt i diskusjonen. For bedriftene er utviklingen av forskjellige nasjonale lover en stor trussel, mener GBDe.

-Det vi må unngå er stykkevis lovgivning fra land til land. Et sinnssykt lappetappe som vil hindre Internetts utvikling, sa Gustavo Cisneros fra Cisnere Group.

Annonse


Flere av deltakerne tok til orde for å lage egne lovsystemer og mekanismer for tvisteløsing. Men bedriftenes ønske om å regulere seg selv møtte skepsis fra både politikere og byråkrater.

Viseminister lite begeistret

Amerikansk viseminister for utenrikshandel, Robert LaRussa, sa at flere av forslagene er i strid med prinsippet om rettssikkerhet og flere nasjonale lover.

Ved åpningen av konferansen understreket Jobs at målet ikke

er å unngå all innblanding fra regjeringer, men å legge grunnlaget for et helt nytt samarbeid mellom offentlig og privat sektor, skriver Aftenposten.