ITfinans

Annonse


Nettbank mest brukt i Europa

ITfinansI dag skjer fire prosent av alle europeiske banktransaksjoner over nettet, mot tre prosent i USA, viser en studie fra Cap Gemini Ernst & Young.

I rapporten som publiseres senere i dag, spår konsulentene at online-andelen vokser til 25 prosent innen tre år i Europa. I USA vil andelen bare være 12 prosent, skriver The Times.

Cap Gemini har intervjuet 125 banker i 21 land. I Storbritannia der flere banker har avslørt slett sikkerhet, opplyser 40 prosent at de ser konkurransen fra rivaler som viktigste utfordring. Kun fire prosent sier sikkerheten skaper mest hodebry.

Konsulentene tror den beskjedne interessen for sikkerhet hovedsaklig skyldes at systemene er blitt bedre. Likevel advarer Cap Gemini at bankene bør satse mer på kundeservice for å beholde markedsandelene. Den raske veksten i Europa skjer på bekostning av forbrukerne, ifølge Cap Gemini.

(Origo)