Annonse


– Mobilselgerne kan ikke wap

Teleselskapene har markedsført telefoner, forhandlere har solgt telefoner og kundene har kjøpt telefoner. Men hvordan selges, maredsføres, og kjøpes wap?

Danske Strand Consult har utført en undersøkelse med den hensikt å finne ut hvor gode forhandlerne egentlig er på å presenter og selge wap-konseptet til kundene. 100 mobilforhandlere ble testet ved at man har spasert inn og uttrykt interesse for å handle mobiltelefon.

– Våre undersøkelser viser at i iveren for å få nye kunder og høyere penetrasjon har man glemt å selge og markedsføre VAS, Value Added Services, sier John Strand.

Få viser wap

Av 100 mobilforhandlere som uvitende deltok på undersøkelsen, unnlot hele 89 av selgerne å spørre om kunden i det hele tatt visste hva wap var for noe.

Annonse


Bare omkring halvparten viste frem en waptelefon til kunden, og kun 7% gikk til det skrittet å faktisk demonstrere hvordan wap fungere.

– Egentlig var det faktisk bare 6 av selgerne som demonstrerte wap. I den ene forretningen tok en annen kunde over demonstrasjonen. Han var drosjesjåfør, og brukte sin egen mobiltelefon til å vise hvor fantastisk wap er, sier Strand til Wapland.no

Kun to var gode nok

Totalt konkluderer undersøkelsen med at bare 2% av forhandlerne ga en god nok presentasjon av wap til kunden.

– Prøv selv å gå ut til din lokale forhandler, og be ham om å fortelle om det mobile Internett. Hans viten er begrenset, og ansvaret ligger etter vår mening hos operatørene, sier Strand, som mener mobiloperatørene har glemt å utdanne forhandlerne om wap.

Wap vil eksplodere

Strand Consult sammenligner utviklen på wap med utviklen av SMS. Det tar en god stund, og så eksploderer det.

– Meget av kritikken omkring wap kommer på grunn at av folk sammenligner det mobilt Internett med det tradisjonelle Internett. Dette blir feil. Vurderes wap utifra det man kan gjøre og den frihet som det gir å kunne hente informasjon selv når man er på farten, er det neppe noen som kan påstå at wap er en flopp, sier Strand.

Tror norske forhandlere wapper mer

Strand Consult gjennomførte sin undersøkelse i Danmark, og regner med at resultatet sannsynligvis hadde blitt noe mer positivt her i Norge.

– Min erfaring er at de norske forhandlerne er mer bedre enn de danske. De er kanskje ikke mer profesjonelle, men ser i det minste ut til å være mer interessert i mobilt Internett, sier Strand til Wapland.no.