MP3-musikk

Annonse


Universitet beskytter Napster

MP3-musikk– Som en utdanningsinstitusjon med nettilgang for lokalmiljøet er det galt av oss å overvåke eller begrense bruken av nettet, heter det i et brev fra James D. Bruce ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) til adovokaten Howard King, som representerer Metallica og Dr. Dre i et søksmål mot Napster.

King sendte i forrige måned brev til et dusin amerikanske universiteter der han ba dem forby den omstridte musikk-byttetjenesten. Flere av universitetene svarer nå King med at selv om de ikke støtter piratkopiering vil de ikke legge begrensninger på studentenes nettilgang.

Studentene er en av de gruppene som har vært flittigst til å betytte seg av Napsters tjenester. En studie fra mai viste at nær 70 prosent av alle universitetsstudentene i det nordøstlige USA var jevnlige brukere av tjenesten.

– På samme måte som en kopimaskin kan brukes til å ulovlig kopiere skriflig materiale, kan Napster benyttes for ulovlige formål. Men begge to betjener også verdifulle og legitime formål, heter det i et brev fra James Dolgonas ved University of California, som også avviser et forbud.

Annonse
Og Stanford-universitetet svarer at det “ikke er kjent med noen foreskrift som forlanger at det skal invadere eller overvåke studentenes eller lærerne nettbruk”, melder Reuters.

Platebransjen har likevel lykkes i å få flere universiteter til å forby teknologien. En fersk studie fra Gartner Group som tok for seg 50 universiteter fant at 34 prosent hadde innført Napster-forbud.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse