Annonse


King-lesere betaler ikke

Tredje kapittel i Stephen Kings e-føljetong “The Plant” finner veien til nettet mandag, men kun 70 prosent av de som laster ned kapitlene er villig til å betale den ene dollaren King krever.

King har stilt krav om at 75 prosent skal betale for at han skal fortsette å skrive.

King er likevel ikke sikker på om det er uærlighet som er hovedårsaken til at andelen av de som betaler krabber nedover.

Laster ned på nytt

– Det foregår utvilsomt en del tyveri og piratkopiering, men vi tror at hovedårsaken ligger annensteds, sier King til AP.

Annonse


Ifølge Kings assistent Marsha DeFilippo har 172.004 betalt for del en, mens 74.373 hadde betalt for del to den 13. september. King og hans stab spekulerer i at både en nedgang i interessen og tekniske problemer kan være årsaken til at betalingsviljen faller.

Flere format

Ifølge DiFilippo har også enkelte lesere lastet ned historien flere ganger i flere forskjellige formater – andre har tapt sin kopi når datamaskinen deres har krasjet og lastet ned på nytt uten å betale.

King og hans folk forsøker fremdeles å stable på bena de eksakte tallene over nedlastingene av “The Plant”, og prosentandelen av de som har betalt kan dermed endre seg.

Del tre av “The Plant” er siste kapittel som legges ut på nettet dersom ikke betalingsviljen tar seg opp, sier King.

Betal først

Men for de av hans lesere som er hektet på historien vurderer han å gjøre de neste kapitlene tilgjengelig på en “betal først”-basis. Kapitlene vil antakelig bli lengre, men prisen vil også dobles til to dollar. Etter kapittel åtte vil resten av føljetongen være gratis.

King er så langt ferdig med kapittel fem.

Tidligere denne uken ble det kjent at den britiske thriller-forfatteren Frederick Forsyth følger i Stephen Kings fotspor og gir ut sin nye bok utelukkende på nettet.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse