Annonse


GPS-mobil er på vei

Det begynner å bli en stund siden det første bildet av telefonen ble offentliggjort. Siden har det kriblet i fingrene på mang en mobilentusiast.

Med Benefon ESC er finnes det ikke lenger noen unnskyldning for ikke å finne frem på kloden. Telefonen får skalerbare kart som viser posisjon helt ned på gatenivå.

Benefon benytter GPS (Globalt Posisjonerings System) for å holde telefonen oppdatert om posisjon. Frem til 1. mai hadde amerikanerne moro av å sende ut feilsignaler som ødela for nøyaktigheten på slikt utstyr. Men etter at de sluttet med den slags er det mulig å orientere seg med en nøyaktighet på pluss/minus 5 meter. Det burde holde til det meste.

En ulempe med GPS er at du må ha tilnærmet fri sikt til himmelen for å kunne bruke satellittposisjonering. Inne i bygninger virker det ikke i det hele tatt.

Annonse


Tåler en støyt

Benefon ESC er laget for å tåle å være med på tur. Telefonen er støt- og vannsikker, og overflaten er av rustfritt stål (!) delvis dekket av et støtabsorberende materiale. Vekten på 150 gram er heller ikke avskrekkende.

Telefonen har avtalebok med alarmer, T9 ordbok og støtter 14,4 kbps dataoverføring. Dessuten har den en nødknapp som gjør at du ved ett enkelt tastetrykk kan sende en tekstmelding med din nøyaktige posisjon til et forhåndsvalgt telefonnummer. Benefon ESC 2

Holt! Elg eller fiende?

En annen nyhet er Friendfinder. Med denne applikasjonen kan du oppdatere telefonen din med informasjon om hvor alle vennene dine er, forutsatt at de har tilsvarende telefoner. Kjekt om du tilhører et jaktlag og lurer på om det er en elg eller en jaktkamerat som rører seg i krattet….

Manglende kartløsninger har gjort at vi har måttet vente lenge på telefonen, men nå ser det meste ut til å være på plass. Anders Folkenborg i TeleScan AS sier han regner med å få telefonene til Norge i oktober/november.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse