Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Din egen logo på Siemens-mobilen

Nokia-eiere kjøper logoer til mobiltelefonene sine for millioner av kroner. Mange er ikke klar over at også Siemens gir deg slike muligheter. Her viser vi deg hvordan.

Hva slags logo du ønsker å ha på telefonen din er selvsagt helt opp til deg selv. Må du på død og liv vise resten av verden at du er puppefiksert, så gjerne for meg. Men ønsker du virkelig en personlig logo kan du ta et bilde av deg selv, signere med en penn og legge det hele ut på skjermen. Logo Espen 1

For å få dette til trenger du et program som kan kommunisere med telefonen via en kabel eller IR-porten (S-35). Et slikt program kan du hente gratis her.

  1. Det første du trenger nå er et fotografi. Dette bør ha gode kontraster, og helst en lys bakgrunn. Bildet skanner du inn i PC’en før du åpner det i et redigeringsprogram. Har du et digitalt bilde hopper du over skanningsprosessen.
  2. Så åpner du bildet i et redigeringsprogram for å starte tilpasningen til den lille telefonskjermen. Start med å fjerne de delene av bildet som du ikke trenger. Bakgrunnen viskes ut før du fjerner alle farger.
  3. Så stiller du kontrasten på maks. Nå forsvinner alle gråtoner, og du sitter igjen med et bilde som viser konturene i ansiktet ditt. Ved å justere lyset i bildet kan du legge till eller trekke fra detaljene i bildet.
  4. Gjenta prosessen med et bilde av signaturen din, eller skriv den inn med tegneverktøyet på PC’en. Når dette er gjort lagrer du bildet som bitmap (BMP) i samme størrelse som antallet punkter i displayet på telefonen din. (I dette eksempelet har jeg brukt 55×100 punkter).
  5. Nå kobler du telefonen til PC-en og startet logoutvekslingen. Etter noen sekunder dukker den nye logoen opp på telefonen din. Gratulerer!