Annonse


Java tilpasset mobil

Standarden kalles MIDP (Mobile Information Device Profil), og vil bli brukt i mobiltelefoner fra Motorola, Nokia, KG Electronics, Nextel og NTT DoCoMo. Den vil også bli brukt i håndholdte modeller fra Research in Motion, opplyser Sun.

I tillegg vil en rekke amerikanske telekom-selskaper tilby tjenester tilpasset disse mobiltelefonene. At tjenestes nå blir tilpasset Java-standarden, indikerer at denne teknologien endelig vil bli en del av den virkelige verden, skriver Cnet.com.

I teorien gjør Java, det mulig å kjøre programmer på en rekke løsninger uten at den må skrives for hver og en. Det skal muliggjøre at en programmerer lager en tjeneste, som kan brukes på en rekke ulike mobilmodeller.

Har hatt mindre suksess til nå

Java har til dags dato ikke hatt særlig suksess på små terminaler med begrenset minne og små prosessorer. Men nå har Sun gjort Java slankere, mens de har ventet på at dingsene skal få større skjermer og hurtigere chips.

Annonse


En rekke selskaper ar deltatt i planleggingen av MIDP-tilpassede tjenester og løsninger, inkludert Sony, Symbian, Siemens og NEC.

Til sammen har over 20 selskaper deltatt i utviklingen av MIDP, basert på Java 2 Micro Edition.

Annonse