Eu-flagg

Annonse


EU vil blokke kjempefusjon

Eu-flaggEU frykter at kombinasjonen mellom verdens største Internettleverandør, og mediekonglomeratet Time Warner vil skade konkurransen. AOL har distribusjonsnett, og Time Warner har et utall aviser, magasin, fjernsynskanaler og kabler, som kan levere innhold.

Konkurransemyndighetene i EU skal etter hva CNN-Financial melder, ha hatt ute for høring en anbefaling om å si nei til fusjon.

Tror på sammenslåing

– Talsmenn for begge selskapene håper at «blokken» fra EU ikke vil ha innvirkning på det endelige utkommet, heter det i Wall Street Journal, som mener at Time Warners samtidige kjøp av det engelske plateselskapet Emi Music vil skade konkurransen i musikkbransjen.

Denne fusjonen skal være på 20 milliarder dollar, om lag 187 milliarder kroner. Da vil en rekke platemerker, som Atlantic, Elektra, Warner Brothers, Emi, Virgin, Priority og Capitol være samlet under samme tak.

Annonse


Dominere platebransjen

Tidligere har talsmenn for EU uttrykt bekymring for at et felles selskap vil ha for sterk kontroll over kabler, og innholdet som sendes over disse. Selskapene svarer at de vil la andre parter få tilgang til linjene.

En talsmann for EU-komisjonen ville verken avkrefte eller benekte ryktene, men kommenterer at dersom det er innsigelser, så har partene muligheter til å komme med nye innspill inntil 24 september.-
– Kommisjonen har gitt uttrykk for bekymring fra første stund, men det er ikke over før det er over, er talsmannens kommentar.

Anslagene på verdien av fusjonen varierer. CNNs finansielle tjenester mener prisen nå er 124 milliarder, eller vel 1.162 milliarder norske kroner.

Nyhetstjenesten Cnet mener at EUs innsigelser er et forsøk på å få flere innrømmelser overfor de to selskapene.
– Som vi tidligere har sagt, vi er i rute for å avslutte handelen i høst, sier AOLs senior visepresident Ken Lerer. senior vice president for AOL, said in a statement.

Annonse