mp3-vignett

Annonse


Blå MP3-toner for platebransjen

mp3-vignettNettbrukerne vil styre langt unna plateselskapenes kopibeskyttede tjenester og flokke til Napster-liknende programmer, hevder Forrester i sin ferske rapport “Content Out of Control”.

Den amerikanske platebransjens søksmål mot musikk-byttetjenesten Napster skal behandles av en ankedomstol i begynnelsen av oktober, men resultatet spiller ingen rolle for omfanget av musikkbytte på nettet, hevder Forrester.

Det vil fremdeles være mange undergrunnstjenester som tilbyr samme tjenester, og plateselskapene vil være forsiktig med å saksøke brukerne.

– Å putte nettbrukere i fengsel vil gi musikkindustrien et større problem enn de har i dag, sier Forrester-analytikeren Eric Scheirer til Wall Street Journal.

Annonse
Ifølge Wall Street Journals kilder har flere plateselskaper vurdert søksmål mot privatpersoner som laster ned musikk fra Napster, men Hillary Rosen ved bransjesammenslutningen Recording Industry Association of America understreker at de skal fakke de som gjør musikken tilgjengelig, ikke de som laster den ned.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse