Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blå MP3-toner for platebransjen

I 2005 taper musikkindustrien nesten 30 milliarder kroner i året på MP3-filbytte, tror Forrester. En fellende dom over Napster hjelper ikke en hardt presset platebransje, hevder analysebyrået.

mp3-vignett
Nettbrukerne vil styre langt unna plateselskapenes kopibeskyttede tjenester og flokke til Napster-liknende programmer, hevder Forrester i sin ferske rapport «Content Out of Control».

Den amerikanske platebransjens søksmål mot musikk-byttetjenesten Napster skal behandles av en ankedomstol i begynnelsen av oktober, men resultatet spiller ingen rolle for omfanget av musikkbytte på nettet, hevder Forrester.

Det vil fremdeles være mange undergrunnstjenester som tilbyr samme tjenester, og plateselskapene vil være forsiktig med å saksøke brukerne.

– Å putte nettbrukere i fengsel vil gi musikkindustrien et større problem enn de har i dag, sier Forrester-analytikeren Eric Scheirer til Wall Street Journal.

Ifølge Wall Street Journals kilder har flere plateselskaper vurdert søksmål mot privatpersoner som laster ned musikk fra Napster, men Hillary Rosen ved bransjesammenslutningen Recording Industry Association of America understreker at de skal fakke de som gjør musikken tilgjengelig, ikke de som laster den ned.

(Origo)