Annonse


Wap gjør seg klar for 3G

Wap Forum, bransjefellesskapet med nærmere 600 selskaper i medlemsregisteret, kunne nylig opplyse om at de tror spesifikasjonene for wap 2.0 vil bli godkjent i midten av 2001, ifølge Infoworld.com.

En av de viktigste nyhetene i wap 2.0 er at protokollen for mobilt Internett tar skrittet over til XHTML (Extensible Hypertext Markup Language) og TCP (Transmission Control Protocol). Dagens wap er basert på WML (Wireless Markup Language), som er mye mer tungvint å utvikle applikasjoner i.

Wap 2.0 skal være i stand til å håndtere animasjon, streaming meda, nedlasting av musikk, og vil ha fargegrafikk og støtte for lokasjonsbaserte tjenester. Det skal også være standardiserte funksjoner for synkronisering av wapterminalen med PDA eller PC over mobilnettet.

Annonse
– Wap vitkig for 3G

Adm. direktør i Wap Forum Scott Goldman hevder wap vil være en vital teknologi i den kommende 3G-alderen, og argumenterer med at brukerne ofte vil bli nødt til å dele båndbredden med andre, skriver Infoworld.com (Wap er i utgangspunktet designet for relativt lave overføringshastigheter).

– Vi ønsker 3G velkommen, men ikke alle vil være i stand til å bruke all den båndbredden. Den vil bli delt opp mellom brukerne, og du trenger wap for å gjøre det meste ut av den, sier Goldman.

Besøk Wap Forum på www.wapforum.org.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse