Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intellinet vil kjøpe svensk selskap

Intellinet har inngått en såkalt intensjonsavtale om kjøp av det svenske selskapet Informations Qvalitet.

Informations Qvalitet ble etablert 1998, har 56 ansatte og hovedkontor i Jønkøping, og avdelingskontor i Malmø, Växjø og Karlskrona.

Omsetningen i 1999 var på vel 22 millioner svenske kroner, og selskapet hadde en resultatgrad før skatt på fem prosent. Selskapet eies av 23 av de ansatte, heter det i en melding fra Intellinet.

Det svenske selskapet har utviklet produkter innen e-learnings og e-business.

Den endelige prisen er ikke endelig avgjort, og resultatet for ASP-salg neste år vil bestemme denne summen. Men avtalen sier minimum 1.250.000 kroner og maksimum 1.500.000. Betalingen skal skje i form av aksjer i Intellinet.

– Når vi nå fundamenterer vår Skandinaviske posisjon er det viktig for Intellinet å dimensjonere sin operasjon i forhold til det markedet vi betjener. Det svenske markedet er og forblir størst i Skandinavia, derfor er det naturlig at dette også gjenspeiler seg i vår satsning, sier arbeidende styreformann Roy E. Pedersen i Intellinet.

Intellinet ASA har med kjøpet av Informations Qvalitet AB en organisasjon på 85 ansatte i Sverige, 70 ansatte i Norge og 26 ansatte i Danmark.