Annonse


Vil bygge IP-soner i hele Oslo

– Å sette opp et trådløst ethernett er sannsynligvis billigere enn UMTS og er ekte bredbånd, med opp til 11 megabit/s kapasitet. Vi kunne gjerne tenkt oss å bygge IP-soner i hele Oslo og for så vidt i andre byer, men det er ikke vår oppgave og krever store kapitalinvesteringer, sier adm. direktør Lars Sandtorv i WiCom til Telecom Revy.

Ønsker partnere

Han leverer selvsagt gjerne utstyret til slike soner, men utstyret er standardisert slik at det skal være mulig å benytte utstyr fra ulike leverandører som støtter standardene om hverandre.

– Vi søker nå etter partnere som ønsker å sette opp IP-soner. Skulle gjerne gjort det selv, men vi er ikke store nok til å eie og drifte IP-soner ennå, men det er også en oppgave som passer for større operatører.
Det er litt sammenlignbart med utbygging av mobilnett, fordi det krever en del brukere før man tjener penger, sier Sandtorv.

GSM/GPRS

Ideen er at prisingen av surfingen skal kunne være per bit, per måned, eller hva operatørene måtte ønske. Sandtorv forventer at det er solgt 10.000 trådløse kort basert på 802.11 b-standarden i år, og 50-100.000 til neste år. I dag ligger prisen per kort på 1500 til 2000 kroner.

Kenneth Holter i WiCom forventer for øvrig at det vil komme pcmcia-kort fra leverandører innen mobilbransjen med både 802.11 b og GSM/GPRS og senere i kombinasjon med UMTS. Da vil det være mulig å få sømløs hurtigst mulig trådløse kommunikasjon nesten uansett hvor du er.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse