Love & Napster/MP3

Annonse


Plateselskap får kjempeerstatning

Love & Napster/MP3– Universal hevder at nedlasting av MP3 over Internett er omfattet av samme regler som ved kjøp av CD. Likevel får ikke vi artister én krone. Jeg kaller dette svindel, uttalte Courtney Love ifølge nettavisen Dimension Music.

Tomme ord?

I rettssaken mot MP3.com har Universal spilt stort på at nettstedet utnytter artistenes »harde arbeid og kreativitet.» Likevel skal plateselskapet ikke ha hatt noen planer om å ofre en eneste krone av millionbeløpet på artistene.

På en konferanse i mai skal Edward Bronfman Jr., leder for Universals storbror Seagram, ha uttalt at plateselskapet slåss for rettighetene til artistene. Naturlig nok skulle dette komme artistene til gode.

Gir ut bok

Courtney Love har nå planer om å gi ut bok hvor hun advarer artister mot å la seg utnytte av plateselskaper.

– Boken vil overhodet ikke bli en selvbiografi, men en guide til nye artister. Jeg har innsett at det jeg må er å si min mening, og det har jeg også tenkt, skal Courtney Love ha uttalt.