Annonse


Nei men Siemens da…

IC35 må være teknologiens inkarnasjon av alle våre blondinefordommer. Sexy til tusen, men dum som et brød.

Det er mulig jeg tar litt hardt i, men etter å ha tilbrakt noen timer over knottene på IC35 er jeg ikke overbevist. Jo, da. Alt virker. Jeg kan flytte kontaktlister, kalenderoppføringer, notater og mye annet rart fra PC-en til IC35. Jeg kan wappe, sende SMS og jeg kan lese epost. Egentlig burde jeg være storfornøyd.

Grensesnittet

Når jeg like vel ikke er det skyldes det først og fremst brukergrensesnittet. Skjermen mangler bakgrunnsbelysning og kontrasten er svak. Skjermen er heller ikke trykkfølsom, så all informasjon må legges inn via tastaturet. I god belysning er imidlertid skjermen OK.

Annonse


Tastaturet er en annen svakhet ved IC35. Tastene er små og du skal trykke ganske hardt for å få respons. Dessuten er ÆØÅ-problemet løst(?) ved at du først trykker på en symboltast. Denne gir deg mulighet til å velge mellom 154 tegn, hvorav bare 10 er synlige om gangen. Første norske bokstav kommer etter 9(!) trykk på symboltasten, mens du må opp i 15 trykk for å skrive en liten ø.

Skuffende wap

Wapfunksjonen var også en skuffelse. Oppsettet gikk greit, helt til jeg skulle definere hvilken telefon jeg ville bruke. Jeg kunne ikke med min beste vilje finne hvor dette valget lå. Etter å ha prøvd alle tenkelige og utenkelige løsninger, inklusive bruksanvisningen, fant jeg det til slutt. Telefonen du vil bruke merker du av i undermenyen ”Velg dato”!

Siemens opplyser at de er klar over at det er en del feil i oversettelsen av menyene, og sier de vil rette opp dette på kommende modeller. De jobber også med muligheten for å legge alle de nordiske tegnene først i symbolkøen, slik at tekstinnlegging kan gå noe raskere.

Det er Materna som har levert wapleseren til IC35. Layouten er god, og det er enkelt å manøvrere. Men sammenlignet med andre waplesere er denne treg. Fra du trykker på en link til siden vises går det 6-8 sekunder. Skal du bla deg raskt gjennom de viktigste nyhetene fra Aftenposten blir det mye venting, og i mens ruller tellerskrittene….

Mye junk

Heller ikke e-postleseren påkaller den helt store entusiasmen. Du kan laste ned e-post, men du kan ikke først laste ned en oversikt for deretter å unngå de meldingene du ikke ønsker. Dermed går unødvendig mye tid til å laste junkmail.

Bra synkronisering

Synkroniseringen mot PCer imidlertid meget bra. Fra utforskeren på PC’en kan du gå direkte inn i IC35 og flytte, omorganisere, kopiere eller åpne filer. På den måten fungerer IC35 også som en kortleser for smarkort og multimediakort (MMC)

Trenger du en PDA er IC35 ikke noe godt valg. Men tar du den for det den er, et supplement til mobiltelefonen, så er dette et OK og rimelig alternativ. For om lag 2.500 kroner får du en hel del funksjoner du gjerne skulle hatt på telefonen. Med tastaturet gjøres SMS til en lek, og du kan ta med deg alle dine avtaler, adresselister og huskelapper. På sikt skal smartkortleseren gjøre det mulig å ta i bruk nye typer betalingstjenester, men foreløpig er den mest til pynt.

Annonse