Annonse


Endelig Bluetooth

Toshiba har i lengre tider snakket om sitt Bluetooth Type 2 PCMCIA Bluetooth-kort for bærbare PC-er, og nå skal de faktisk begynne å selge dem. Ifølge ZDNet vil prisen ligge under $200 i USA.

En 2001-greie

Likevel kan det se ut som om det drøyer litt med å få Bluetooth inn i mobiltelefoner og andre håndholdte terminaler, selv om det er mulig at vi også på dette området vil se produktlanseringer mot juletider. Det er foreløpig relativt kostbart å bygge Bluetooth-chips, og prisen er foreløpig mer overkommelig i laptop-sammenheng enn for mobiltelefoner.

– Jeg tror at i år vil grunnteknologien komme ut, men integrerte Bluetooth-systemer er egentlig en 2001-greie, sier Steven Andler i Toshiba America’s Computer Systems Group.

Annonse
Må vente på Whistler

En annen brems i å få Bluetooth i gang er at operativsystemene enda ikke støtter den trådløse radioteknologien. Microsoft vil legge inn støtte for Bluetooth i Whistler, etterfølgeren til Windows 2000, mens flere selskaper jobber med det samme på Linux, skriver ZDNet.

Flere andre har også sagt at de skal lansere Bluetooth PC-kort i år, blant annet har IBM lovet sitt produkt klart i Oktober.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse